CAS |  CAT |  ENG
logotip
GLOBOMEDIA | MEDIAPRO
CORPORATIVA| CANALS TV| PRODUCCIÓ| POSTPRODUCCIÓ| ENGINYERIA AUDIOVISUAL I TRANSMISSIONS| SERVEIS AUDIOVISUALS| ÀREA INTERNACIONAL
26 de març 2015

El Barça-Madrid va batre rècords d'audiència a les Xarxes Socials

Mediapro va distribuir el senyal del partit a tots els països del món

El clàssic disputat diumenge passat entre el FC Barcelona i Reial Madrid CF ha estat un dels partits amb més repercussió a nivell mundial entre aquests dos equips com van reflectir les xifres aconseguides a les diferents Xarxes Socials. Els continguts relacionats amb el Barça-Madrid van superar les 13 milions de visites a YouTube aquest diumenge i tots els tuits registrats amb el hashtag #ElClásico es van veure més de 400 milions de vegades, dades que donen una visió de la projecció internacional del partit. Els tres moments de major abast van ser els gols de Cristiano Ronaldo i Mathieu i el final del partit quan, en alguns moments, es van superar els 15.000 tuits per minut.

El Barça-Madrid es va poder seguir per segona temporada consecutiva en qualitat 4K. Mediapro va dur a terme la producció i distribució del senyal per a tot el món. Més de 300 professionals (productors, realitzadors, tècnics…), 10 Unitats Mòbils i un desplegament de més de 30 càmeres al Camp Nou va ser el dispositiu dut a terme per Mediapro per oferir la millor retransmissió tant a nivell nacional com a internacional.

Gràcies a la col•laboració entre Turkish Airlines i Mediapro, el Barça-Madrid es va poder veure a 17 vols intercontinentals de la companyia aèria. Ha estat el primer partit de la LFP que s'ha emès, en directe, en avions en vol. Aquest fet reforça l'interès de Mediapro per expandir la Lliga BBVA a tot el món i oferir el partit en el major nombre de finestres possible.

FOTOS 1 a 3: Operatiu al Camp Nou
FOTO 4: Transmissió en vol intercontinental de Turkish Airlines

“Zapeando”, Ana Pastor i “Órbita Laika”, premiats al FesTVal de Múrcia

Álex Pina participa en una taula rodona sobre “Evolució de la ficció en televisió”

“Zapeando”, el programa de les sobretaules de laSexta produït per Globomedia; Ana Pastor, presentadora i directora d’“El Objetivo”, també produït per Globomedia, i “Òrbita Laika” de K2000 han estat guardonats amb els Premis Twitter FesTVal de Múrcia. Aquests guardons premien aquelles sèries, programes i persones que han contribuït de manera especial al fet que els espectadors puguin tenir una experiència més rica a través de Twitter.

Durant la seva primera edició de primavera el FesTVal, que se celebra des del 24 al 27 de març a Múrcia, estrena aquests premis que “reconeixen l'impacte a Twitter d'alguns dels programes i personatges televisius que destaquen per la seva innovadora interacció amb el públic a través de la plataforma”, segons explica el mateix FesTVal. Per aquest motiu i “per generar accions i integracions noves, i per utilitzar un altre suport tecnològic nou a l'hora de veure la televisió i establir diàleg amb el públic”, “Zapeando”, Ana Pastor i “Òrbita Laika” han rebut aquestes noves estatuetes.

Des del seu naixement al novembre del 2013, “Zapeando” ha volgut implicar els espectadors al programa amb nombroses iniciatives de participació a través de les xarxes socials, i especialment a Twitter, on el programa figura tots els dies d'emissió en la llista de trending topic. Des del compte oficial del programa @zapeandola6, i també els col•laboradors des dels seus propis perfils, s'anima al públic a votar en sondejos, enviar vídeos i fotografies, participar en reptes, etc. Una interactivitat que té gran acceptació per part del públic de “Zapeando”, i que ja s'ha convertit en una de les ensenyes del programa.

Per la seva banda, Ana Pastor @_anapastor_, amb més d'1.200.000 seguidors, fa una aposta pel periodisme de dades que es complementa a Twitter, on els espectadors centren les seves crítiques o lloances al convidat o al tema del dia. Amb gran repercussió en aquesta xarxa social, “El Objetivo” ha arribat a superar els 40.000 comentaris al moment de la seva emissió.

El xou de divulgació científica “Órbita Laika” @orbitalaika_tve,que té amb més de 30.000 seguidors a Twitter, és una producció de K2000 per a La 2 de TVE. Amb el còmic i guionista Ángel Martín com a presentador i amb el conegut bloguer José A. Pérez com a director i autor, recentment va rebre el Premi Zàping al Millor Programa Cultural, Divulgatiu i Documental.

El lliurament de guardons se celebrarà el 27 de març al teatre Romea de la capital murciana. A més, dins dels diferents actes programats en aquesta edició de primavera del FesTVal, també hi haurà una trobada en la qual productors executius de diferents productores xerraran sobre “Evolució de la ficció en elevisió”. La taula rodona del 26 comptarà amb l’assistència d’Álex Pina, productor executiu de la nova sèrie de Globomedia “Vis a vis”, que s’estrenarà pròximament a Antena 3.

Overon facilita la cobertura informativa des dels principals focus informatius

Equips de professionals es van desplaçar a Andalusia, Tunísia, França i Alemanya per proporcionar cobertura informativa

Overon ha posat en marxa múltiples operatius per cobrir temes d'interès informatiu des de diversos llocs geogràfics com Andalusia, la capital tunecina i punts de França i Alemanya.

Amb motiu de les eleccions al Parlament andalús, Overon juntament amb altres empreses del Grup Mediapro Mediasur, Eumóvil i Medialuso va realitzar un important desplegament per donar cobertura de la campanya i de la jornada electoral del 22 de març. Més de 25 persones van participar en aquest operatiu, entre ells hi havia operadors de satèl•lit, operadors de càmera i productors. Van disposar d’un equipament integrat per 12 DSNGs, 2 sistemes de transmissió LiveU, 10 càmeres, entre altres mitjans. Van realitzar més de 150 serveis de directe per a diferents clients, des de les seus electorals i el centre de dades situat a Sevilla.

Overon també realitzar una destacada cobertura entre el 18 i el 24 de març des de Tunísia per informar de l'atemptat succeït en el Museu del Bard. Un equip d’Overon es va desplaçar des de Madrid. Van disposar d'una DSNG i van prestar servei immediat a cadenes tant espanyoles com a estrangeres. Van dur a terme més de 50 serveis des del lloc de l'atemptat i van fer directes des de l'aeroport internacional de Tunísia amb un sistema LiveU.

Actualment, un operatiu de Overon proporciona cobertura sobre l'accident de l'avió de Germanwings als Alps francesos. Compta amb un equip de prop de 60 persones del Grup Imagina que treballen des de diferents localitzacions per a cadenes de televisió nacionals i internacionals.

FOTO 1: Tunísia
FOTO 2: Seynes-els-Alps

Quatre festivals internacionals projecten “La Tragèdia Electrònica” produïda per Mediapro

El film ha estat present fins al moment en una vintena de certàmens internacionals

Des de la seva estrena al maig del 2014 en el DocsBarcelona, “La Tragèdia Electrònica”, produïda per Mediapro, ha tingut una trajectòria imparable al circuit de festivals internacionals. El 25 de març es projecta simultàniament a FICMA Llatinoamericà (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, Mèxic), a FIGRA (Festival International du Grand Reportage d'Actualité et du Documentaire de Société, França), a Ecofalante (Brasil) i a EFF (Environmental Film Festival in the Nation's Capital, Washington DC), on la realitzadora Cosima Dannoritzer presentarà el documental convidada per l'Ambaixada d'Espanya. El pròxim 7 d'abril TV3 emetrà el documental a l'espai “Sense Ficció” de TV3. El film va ser estrenat al mes de juny a “Documentos TV”, a La 2 de TVE.

Durant les pròximes setmanes “La Tragèdia Electrònica” estarà present en al Festival Ökofilmtour (Alemanya) i al Festival du Film Vert (Suïssa). Amb aquests són ja una vintena de festivals internacionals els que han comptat amb la projecció del documental, entre els quals destaquen Festiver (Colòmbia), on va ser reconegut amb una Menció d'Honor; Japan Prize (Tòquio), on va ser finalista; United Nations Association Film Festival (Standford); KINO (Hong Kong); ENERGY Film Festival (Lausana); el Festival Cinéma d’ATTAC (Brussel•les); els festivals FICMA i DRAP-ART (Barcelona); Shenzhen Fringe Film Festival (Xina); ECOFILM (França); ECOCUP (Moscou) o el recent Cinéma du Sud (Luxemburg). Les pròximes destinacions internacionals de “La Tragèdia Electrònica” són els Estats Units (Miami & The Beaches Environmental Film Festival i el Festival Green Screens, Ucla) i França, on participarà al festival ECOBIO 2015. El documental s'ha vist ja a nombrosos països de tot el món, entre ells Argentina, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Luxemburg, Rússia, Xina (Hong Kong), Suècia o el Marroc. El pròxim 7 d’abril a les 22h s'emetrà a l'espai “Sense Ficció” de TV3.

“La Tragèdia Electrònica” segueix la línia de “Comprar, Llençar, Comprar” sobre l'obsolescència programada –l'escurçament deliberat de la vida d'un producte per incrementar el seu consum–, primer documental de Cosima Dannoritzer, reconegut internacionalment amb nombrosos guardons.

Cada any, els països desenvolupats produeixen fins a 50 milions de tones de residus electrònics: ordinadors, televisors, telèfons mòbils, electrodomèstics. El 75% d'aquests residus desapareix dels circuits oficials de reciclatge i bona part s'exporta il.legalment a I'Índia, la Xina o I'Àfrica. L'abocament i el reciclatge il•legal de residus electrònics és un negoci multimilionari que contamina el medi ambient i perjudica la vida de les persones que es troben obligades a conviure-hi.

Aquest film, que submergeix l’espectador en un exhaustiu viatge d'investigació per Europa, Xina, África i Estats Units, revela que el sistema europeu de reciclatge -víctima de la falta de control, la cobdícia i la corrupció- és un colador del que se'n aprofiten tèrbols negociants; que les autoritats portuàries europees i asiàtiques estan perdent la batalla contra el volum gegantí de residus electrònics que creuen els mars diàriament; per què els Estats Units són el més gran exportador mundial de residus; i per què a la Xina hi ha ciutats senceres literalment inundades pels nostres residus electrònics, que es reciclen sense cap respecte pel medi ambient o la salut dels que els manipulen. Això pot arribar a crear riscos greus per a la nostra seguretat, perquè comencen a aparèixer microprocessadors reciclats i danyats en equips electrònics que controlen aspectes decisius de la nostra vida, com ara el transport públic o I'electromedicina.

“La Tragèdia Electrònica” és un documental de Joan Úbeda, Christian Popp i Fabrice Estève. Una producció de Media 3.14 (Grup Mediapro) i Yuzu Productions en coproducció amb Arte France, Al Jazeera English, Televisión Española i Televisió de Catalunya, en col•laboració amb Lichtpunt (Bèlgica), RTS (Suïssa), SVT (Suècia), TG4 (Irlanda) i YLE (Finlàndia) amb el suport del Programa Media de la Unió Europea, CNC, PROCIREP i ANGOA.

Èxit d'audiència d’“Al Rojo Vivo: Objetivo Andalucía”

L'especial va ser l'opció favorita dels espectadors per informar-se sobre les eleccions andaluses

“Al Rojo Vivo: Objetivo Andalucía”, l'especial informatiu coproduït per Liquid Media i Globomedia per a laSexta, va ser l'opció escollida pels espectadors diumenge passat, 22 de març, per informar-se de les eleccions andaluses. L'espai, conduït per Antonio García Ferreras i Ana Pastor, va aconseguir un 12,1% i 2.101.000 espectadors en les seves gairebé quatre hores de durada.

El programa va liderar entre els espectadors de 45 a 54 anys (13,4%) i de 55 a 64 (14,5%). A més, va ser líder a Euskadi (15,8%) i a Madrid (18,9%) i va obtenir un destacat 12,4% a Andalusia i un 12,5% a València. A les xarxes socials va ser el programa més comentat, aconseguint 112.672 comentaris.

L'especial, que va començar a les 19:45 h, Antonio García Ferreras va comptar amb la presència de l'antropòleg Javier Aroca i els periodistes Ignacio Escolar i Eduardo Inda, entre d’altres. Paral•lelament, al plató d’“El Objetivo”, Ana Pastor va moderar una taula de debat a la qual van assistir Rafael Merino (PP), Trinidad Jiménez (PSOE), Iñigo Errejón (Podem), Gaspar Llamazares (IU), Irene Lozano (UPyD) i Inés Arrimadas (Ciutadans).

L'Associació de Productors Russos premia la versió russa d’“El Barco”

La ficció de Globomedia distribuïda per Imagina International Sales, guardonada com a Millor Sèrie de TV

L'adaptació d’“El Barco” continua triomfant a Rússia. Després de l'èxit d'audiència de la seva estrena al gener del 2014 ha arribat l'hora del reconeixement en forma de premi. L'Associació Professional de Productors ha atorgat a l'adaptació d'aquesta sèrie creada per Globomedia per a Antena 3 el premi a la Millor Sèrie de TV. Aquest premi reconeix l'èxit de projectes de televisió des d'una perspectiva empresarial i va ser creat amb la finalitat d'identificar les persones i projectes que han fet la contribució més significativa al desenvolupament de la indústria de producció de cinema i televisió a Rússia.

Dirigida per Oleg Assadulin, que també va dirigir l'adaptació a Rússia d’“El Internado; i Mark Gorobest, un altre realitzador experimentat versionant sèries espanyoles, la versió russa d’“El Barco” es va estrenar el 13 de gener del 2013 a CTC, cadena d'àmbit nacional dirigida al públic jove i la cinquena respecte a audiència. Després de l'èxit del primer lliurament, la cadena acaba d'estrenar la segona temporada.

L'adaptació d’“El Barco” a Rússia va arribar després de l'èxit de l'adaptació d’“El Internado”, una altra producció de Globomedia per a Antena 3 que va aconseguir el Premi TEFI a la Millor Producció de l'Acadèmia Russa de Televisió i que va superar la mitjana de la cadena des del seu primer capítol. “El Internado” i “El Barco” van desembarcar a Rússia de la mà d’Imagina International Sales.

wTVision proporciona cobertura de gràfics per a la Primera Divisió de Futbol d'Angola

L'empresa del grup Mediapro treballa per a ZAP, una de les principals cadenes públiques per a països africans de parla portuguesa

wTVision proporciona cobertura de gràfics de la màxima categoria de futbol professional d’Angola, Girabola, des del passat mes de febrer. ZAP TV, una de les principals cadenes públiques per als països de parla portuguesa d'Àfrica, ha adquirit els drets audiovisuals d'alguns partits del campionat i ha escollit wTVision per al repte de difondre una de les lligues més competitives d'Àfrica.

L'equip de disseny ha estat el responsable de la integració dels gràfics oficials de ZAP. wTVision també proporciona tot l'equipament necessari per cobrir d'aquesta competició. Durant la temporada, un operador controla i administra els gràfics on-air amb FootballStats CG - Single Operation Edition, duent a terme la recopilació de les estadístiques més destacades que un partit de futbol televisat requereix i llançant els gràfics de la mateixa interfície. wTVision també proporciona gràfics de realitat augmentada amb el sistema del seu partner DELTA-stat, que mostra als espectadors informació com la distància a meta o de fora de joc.

Operadors de wTVision estan a càrrec de l'equipament per a la cobertura, la recopilació de dades durant els partits, el control dels sistemes gràfics de realitat augmentada i la gestió de la producció de gràfics en temps real segons els requeriments del realitzador i donant resposta a la necessitats de transmissió.

“La Goleada” va batre rècord d'espectadors de la temporada el diumenge

Més de 590.000 espectadors van veure el programa que presenta Felipe del Campo a 13TV

El programa esportiu “La Goleada” va registrar la seva emissió més vista en espectadors d'aquesta temporada (592.000) diumenge passat, dia de la celebració del partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, situant-se en el top ten dels programes més vistos de la TDT. Respecte a share (3,1 i 428.00 espectadors), es va situar únicament darrere de les emissions del passat 4 de febrer, data del Reial Madrid – Sevilla, i del 25 d'octubre (3,4 i 353.000 espectadors), quan es va celebrar el Madrid – Barça.

El minut d'or es produïa a les 22,54 h, quan l'espai aconseguia 743.000 espectadors i 3,9 de share. “La Goleada de la Liga” produït per Mediapro, que s'emet els caps de setmana a 13TV té una audiència mitjana propera al 3%, s'ha convertit en la seva primera temporada en un dels programes de més èxit de la cadena.

Mediapro presentarà AutomaticTV, Virtual Arena i a MediaCoach al NAB Show

La fira audiovisual se celebrarà a Las Vegas de l'11 al 16 d'abril

Després de l'excel•lent acollida rebuda a les fires Soccerex, IBC, Sportel i al recent CABSAT, Mediapro Research presentarà els seus productes MediaCoach, Virtual Arena i AutomaticTV a l’estand C11817 del NAB Show 2015 a Las Vegas (EUA). El National Broadcasters Association Show, que celebrarà la pròxima edició de l'11 al 16 d'abril, reuneix cada any prop de 100.000 professionals del sector audiovisual.

L'objectiu d'aquesta acció comercial és l'expansió a mercats internacionals de MediaCoach i Virtual Arena, ja consolidats a Espanya, i continuar amb el procés de selecció de distribuïdors per a AutomaticTV, l'últim producte desenvolupat al departament de R+D, que arribarà a diversos països a mitjans d’aquest mateix any.

Mediapro disposa d'un codi que permet l'accés a la zona d'exhibicions de manera gratuïta. Únicament cal indicar en realitzar el registre online: LV4364. Aquest codi té validesa per temps limitat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999 i el Reial Decret 1720/2007 l’informem que les seves dades es troben incloses en un fitxer degudament enregistrat en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades amb la finalitat de mantenir contacte professional i fer-li arribar newsletter i altres comunicacions informatives a través de mitjans electrònics. La finalitat de subscripció i enviament d’informació comercial es realitza a les instal•lacions de l’empresa Rocket Science Group, LLC (propietària de Mailchimp) situada als EUA i adherida als principis de “Port Segur” en relació a la protecció de dades de caràcter personal. En cas que vostè no manifesti la seva oposició, entendrem que ens atorga el seu consentiment per continuar tractant les seves dades amb aquestes finalitats. Per exercir els drets establerts en la LOPD (accés, rectificació, cancel•lació i oposició) pot dirigir-se per escrit (adjuntant fotocòpia del DNI) a IMAGINA MEDIA AUDIOVISUAL, S.L. Av. Diagonal 177, p. 12, 08018 Barcelona; o bé a través de lopd@imagina-media.com